Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Ventilatie-technieken.be Info & advies over ventilatiesystemen
Ventilatie-technieken.be
banner image

Ventilatiesysteem C

Het innovatieve woonhuisventilatiesysteem C combineert de continue natuurlijke toevoer van verse lucht in de droge leefruimtes via ventilatieroosters met de mechanische afvoer van vervuilde lucht in de natte ruimtes. Dit deels mechanische ventilatiesysteem kan ook werken met sensoren die voortdurend de kwaliteit van de binnenlucht monitoren. Alles over dit ventilatiesysteem C lees je in dit artikel!

Ga snel naar:
Werking ventilatiesysteem C
Ventilatie C+: principe
Touchbediening bij systeem C
Kom in contact met installateurs

 

Hoe werkt het ventilatiesysteem C?

Dynamische CO2- en vochtsensoren meten 24 uur per dag de afvoerlucht uit zowel de slaapkamers als de vochtige ruimtes en passen zo op een intelligente manier het ventilatieniveau aan. Er kan ook automatisch meer geventileerd worden in die ruimtes waar de bewoner zich bevindt. Concreet werkt het ventilatiesysteem C als volgt:

1. Aanvoer verse buitenlucht = natuurlijk: via roosters in ramen en muren van droge ruimtes: woonkamer, slaapkamer, bureau, …

2. Afvoer vervuilde binnenlucht = mechanisch: via een ventilator die de vervuilde lucht afvoert via roosters in natte ruimtes: keuken, badkamer, toilet, wasplaats, …

Interesse in zo’n systeem voor je nieuwbouw of renovatie? Een erkende installateur vertelt je graag meer over de mogelijkheden en voordelen. Ontvang nu gratis advies op maat!

 

Ventilatie C+: principe

Ventilatie C+ werkt vraaggestuurd. Zo kan er precies in die ruimtes worden geventileerd waar personen zich bevinden. Tijdens de dag wordt voornamelijk in de leefruimtes geventileerd. Tijdens de nacht wordt voornamelijk in de slaapkamers geventileerd.

LET OP: zo’n vraaggestuurd systeem met sensoren is wel iets duurder dan het reguliere systeem zonder sensoren. Wil je graag de prijzen vergelijken tussen het gewone ventilatiesysteem C en het ventilatiesysteem C+? Vraag nu je prijsoffertes aan!

 

ventilatiesysteem c

 

Touch bediening

Je kan ook kiezen voor een ventilatiesysteem met touch bediening. Deze zeer handige bediening communiceert draadloos met de motor. Hiermee kan je de luchtkwaliteit uitlezen van de leefruimtes en desgewenst hierop inspelen.

 

 

Offertes voor ventilatie ontvangen?

Kies voor een professionele plaatsers en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele plaatsers